Pamela Hoogervorst, 53

Jag är en livsglad 53-årig kvinna som brinner för min röda Cadillac Eldorado av 2001-års modell. Det är också min andra Cadillac. Den första införskaffades 1999 då jag också blev stolt medlem nr: 2642 i Cadillac Automobile Club.

Det här med teknik- och motorintresse har hängt med i hela mitt vuxna liv.

Redan 1982 köpte jag en begagnad motorcykel och det krävdes lite mekande för att hålla igång den. Köpte året därpå en helt ny och betydligt större MC. Med många fler hästkrafter att utnyttja så kom tävlingslusten över mig och min Dragracing-karriär startade. Under flera år körde jag Dragracing med motorcykel men en dag kom det ett erbjudande om att köra en riktig Dragster med 2000 hk. Den utmaningen hoppade jag på utan att tveka!

I 2 års tid körde jag den men sedan skaffade jag mig en egen bil, en Funny Car, och turnerade runt i EM-serien några år.

Nu är förarhjälmen sedan länge lagd på hyllan men ännu har jag inte släppt Dragracingsporten utan fungerar som domare på några evenemang varje år. Nästa år blir det 35 år i sporten.

Mitt teknikintresse har också yrkesmässigt fört mig till bilbranschen. Under 32 års tid har jag jobbat med både reservdelsdistribution och på olika märkesverkstäder. Så nog tycker jag mig ha mycket god kännedom om vad en bil är.

Sedan 3 år tillbaka är jag Butikschef för en servande fackhandelsbutik med verkstad som säljer Skog- och Trädgårdsmaskiner och även bedriver e-handel.

Jag lever naturskönt utanför Karlshamn där hem, trädgård och god matlagning står i fokus. Förutom intresset för bilar så har ända sedan barnsben hästarna alltid funnit med. Just nu rider jag ca 2 gånger i veckan för rekreation och för att hålla igång ett mångårigt intresse.

 

Johan Sjölander, 50 

Bor i Frillesås ca 6 mil söder om Göteborg. Jobbat som bilmek sedan skolan. Mellan -90 och  -04 jobbade jag med GM-us och självklart då även Cadillac. Efter detta så hade jag egen verkstad för Alfaromeo, vilka inte sålde så bra så underlaget tog slut kan man säga. Numera jobbar jag med fritids båtar, dock har alltid tonvikten legat på el.

Har även under dom sista 15 åren hjälpt Tage med hans bilar och visst klubb bestyr. Ni som varit på Tjolöholms classic under dom sista 10 åren eller så har säkert träffat mig där. Jag har för visso inte ägt någon Cadillac sedan -05 men jag brukar få låna en ny bil till Tjolöholm. Nu när jag tagit steget in i styrelsen så kanske det är dax att skaffa en igen, ska bara hitta rätt bil. Steg ett är dock att få fart på klubben igen.

 

Morgan Forsmark, 56

Hej. Jag heter Morgan Forsmark och är 56 år. Är anställd på Renova miljö AB i Göteborg. Har varit anställd i 35 år på samma företag. Mitt stora intresse är Cadillac. Köpte min första Cadillac 1986 och min andra 2016. Den första är en Fleetwood 60 special sedan 1966 års modell. När tid och ekonomi finnes skall bilen genomgå en helrenovering. Den andra Cadillacen är en Cadillac BLS från 2008. (Det är ingen SAAB som en del tror) Mer om detta kanske kommer i kommande nummer av klubbtidningen.

Vad har jag då för erfarenhet från styrelsearbete. Just nu är jag vice ordförande för Vision inom Renova-koncernen samt sitter men i bolagstyrelsen för bolagen inom koncernen. Har jobbat fackligt i ca 15 år. Har även varit med i styrelsen för dem modellförening som jag är medlem i.

Så vad gör jag på min fritid? Det största intresset är ju Cadillac. Det är inte i första hand att åka utan att samla på litteratur samt prylar som har med Cadillac att göra. Har i dag en liten samling prylar. T.ex. broschyrer från 1926 – 2016, ca: 400 modellbilar, m.m. Ett annat stort intresse är böcker. Vill inte räkna de, men jag har så att jag klarar mig i minst 40 år innan jag har läst ut alla. Övriga intressen är plastmodeller som jag bygger och tävlar med, min modelljärnväg som jag hoppas skall bli färdig m.m.

 

Meg Sjöstedt, 57

Jag heter Meg Sjöstedt och är Kassör i klubben. Har varit medlem i Cadillac Automobile Club i 32 år. Jag har 4 barn som alla växt upp med Cadillac och hunnit få några barnbarn.

När min make köpte Cadillac 58:an, gjorde han det med argumentet, att det var en bra pensionsförsäkring, men nu när han börjar närma sig pension, skall den inte säljas, utan skall självklart gå i arv till våra barn.

Med make som älskar allt som brummar och 4 söner i familjen, har jag varit med om och lärt mig mycket, som jag aldrig skulle gjort om jag inte levt i denna grabbiga familj och det har berikat mig.

Jag jobbar inom Personlig Assistans och har med åren arbetat mer och mer med administration, redovisning och bokföring.

Jag är positiv och social, gillar musik, tycker om att läsa, vara i skogen och lite allt möjligt.

 

Thomas Wigroth, 44 år

Jag heter Thomas Wigroth, är 44 år och har varit medlem sedan -94 med medlemsnummer 2190. Min första Cadillacträff var med mina föräldrar när dom åkte till Finland -86. Jag har en Cadillac -58 Fleetwood, svensksåld till Malmö och en 60:a, serie 62. Jag har varit intresserad av bilar och allt annat som brummar sedan jag var liten. Jag är gift och har tre barn, 12, 13 och 15 år. Till vardags driver jag tillsammans med min fru, ett åkeri och bor på en gård strax utanför Halmstad.

 

 

 

Sture Sjöstedt, 61

Jag heter Sture Sjöstedt och är klubbens Revisor

Har varit med i Cadillac Automobile Club sen 1985, med medlemsnummer 1204.

Jag är delägare (ärgift) av en Cadillac standard deck 6239, år 1958, en STS år 1993 och en BLS år  2008

Av mina 4 söner är det bara en som har ärvt mitt intresse för gamla bilar och Cadillacs, han heter Jonas och är också medlem i klubben.

Jag är utbildad bilmekaniker och lärare, har arbetat på Volvo, både på bil-sidan och på utveckling och experiment på Volvo Penta, några år med att serva och reparera asfaltsläggare och truckar och de senaste 20 åren som gymnasielärare, men jag tröttnade på svenska skolsystemet och slutade jobba som fordonslärare och arbetar numera bara med det som behövs, på vår gård som består mest av skogsbruk.