Boca Raton Concours dÉlegace, florida 2018


En semesterupplevelse utöver det vanliga……..

I slutet på februari 2018 lämnade jag ett ruggigt och kallt Sverige till förmån för Floridas härliga klimat. Utbudet av saker att göra eller uppleva där är oändligt. Och när man ändå är i Cadillac´s förlovade hemland så är naturligtvis ett besök på en bilutställning ett måste.

Vi hade förmånen att få besöka en fantastisk utställning som hade det imponerande namnet ”Boca Raton Concours dÉlegace”. Dagen till ära stod solen högt på en klarblå himmel.

Redan när vi skulle ställa ifrån oss bilen så märktes det att arrangörerna var inställda på att utställningen skulle bli välbesökt. Anvisningar om vart vi skulle parkera var ordentligt utmärkta och vänliga funktionärer var behjälpliga med vad som behövdes. För att inte besökarna skulle behöva gå långa sträckor hade de små ”tåg” med några vagnar som transporterade oss till utställningsområdet. Logistiken fungerade perfekt!

När vi väl kommit in på området så blev vi otroligt imponerade. Stora böljande gröna gräsmattor som flankerades av vackra byggnader. På gräset i denna fantastiska miljö fanns det ett enormt utbud av otroligt vackra och välvårdade bilar uppställda med informationsskyltar som beskrev vad det var för bil, teknisk information och ibland även bilens historia. När vi stannade upp för att beundra ett speciellt fordon var det inte ovanligt att bilarnas ägare kom fram och entusiastiskt berättade om sin ögonsten för oss.

För att kunna dela ut priser till de finaste bilarna så fanns det en domarjury som bland annat bestod av Jay Leno. Bilarna körde fram till en paviljong och den kunniga och pålästa juryn beskrev och bedömde bilarna. Detta gick ut i ett stort system av högtalare som fanns placerade över hela området. Det innebar att vi kunde höra, medan vi tittade på andra bilar, hur en bil vi sett tidigare bedömdes.

Många, många bilder togs av dessa otroligt vackra bilar och jag har nöjet att bjuda på några av dessa.

Håll till godo!


Mvh Pamela

SÅ HÄR BÖRJADE DET

Här ser vi hur en Cadillac av 1903-års modell startas upp. Filmen är tagen vid Boca Raton Concourse dÉlegance, Boca Raton i Florida 25/2 2018. Nedan kommer några bilder på denna bil samt en informationstavla om bilen. Glöm inte ljudet!!!!!