CORONA ANPASSAD HÖSTTRÄFF I BORRBY


I dessa tider när det finns en massa restriktioner och avrådan om hur man får förflytta sig i landet och över landsgränser, kunde vi inte genomföra en hösträff så som vi brukar. Det är också många som av olika anledningar bör avstå från sammankomster med andra människor. Vi gjorde en träff med stor försiktighet och extra hygienföreskrifter.     Eftersom vi var väldigt få från klubben som kunde delta, valde vi att genom Lars Degen bjuda in Österlens Cadillacentusiaster. Där kom ett flertal sköna ekipage med tillhörande trevliga personer. Vi tackar er särskilt för att ni hjälpte till att ge vår träff ett extra tillskott. Det är alltid lika kul att träffa likasinnade och lära känna nya kontakter.

Träffen började som vanligt med att folk droppade in på fredag för inkvartering. Kvällen bestod av samkväm och god mat. Tänk vad utsvultna vi var på både social kontakt och på mat. Vad vi har längtat efter detta.

På lördag förmiddag fick vi in ett försenat årsmöte (inget är sig likt detta Coronaår). Vi gick igenom allt efter konstens alla regler. I korthet kan meddelas att ekonomin ser bra ut, inga stora förändringar är på gång och styrelsen fick fortsatt förtroende. Men det skall tilläggas att det finns plats för fler ledamöter om någon har lust.

Våra gäster kom och tillsammans åt vi en härlig lunch innan det var dags för cruising. Lars tog oss runt på en fantastisk runda på Österlen, där vi överraskades med diverse planerade stopp.

Det först stoppet var på Byggnadsvårdsbutiken Gorm på Dälperöds slott.  Vilket ställe! För de som gillar gamla grejer fanns här en massa byggnadsmaterial från förr och även om man inte renoverar gamla hus var det kul att se. Vi fick ställa upp våra fina bilar på deras gård och kunde rasta både två och fyrbenta. Stället Dälperöds slott har också en egen historia som det kommer lite mer av senare i tidningen.

Färden gick vidare och nästa överraskning var Spiken i kistan.  En byggnadsvård och antikaffär. Om vi på förra stället kunde hitta allt för gamla byggnader kunde man här hitta allt man kunde behöva till tidstypisk inredning. I butiken fanns det grejer från golv till tak. Även Måleriyrkets museum, ett riksmuseum som flyttats från centrala söder i Stockholm, finns nu i Spiken i kistans lokaler i två våningar med över 4,000 föremål. Efter en ”snabb” kaffe på gatan delades det ut ”Cadillac”-paraplyer innan det bar iväg igen. 

Johannamuseet som var nästa mål grundades 1983 av Manfred Almkvist. Med ett stort teknik- och bilintresse åkte han omkring i sin stora kärlek, en T-Ford av 1914 års modell som han döpt till Johanna. Bilen deltog i en massa rallyn samt flera Hasse & Tage-filmer och på resorna samlade han även på sig grunden för museets samlingar.

Idag drivs museet av sonen Bengt Almkvist, som tog med oss på en väldigt intressant guidad tur och med många roliga historier om föremålen. Han startade musikmaskiner så det dånade i hela lokalen och visade hur en del tekniska saker fungerade. Lite eget flanerande fanns det också tid för.  

Efter denna innehållsrika dag landade vi så åter i Borrby Frös lokaler. Vi passade på att lära känna varandra lite mer och samspråkade om både det ena och det andra. Lite god mat och dryck kom väl till pass också. Vi var en mycket nöjd skara som umgicks så länge var och en orkade. 

Tack alla som deltog och gjorde denna träff till en trevlig upplevelse!