Höstträffen 2019


Höstträffen var på Gyllene Uttern, strax utanför Gränna. Eftersom jag bara var med på lördagen så skriver jag om träffen tillsammans med Meg. Hon redogör för fredagen samt söndagen.

Fredag 13 sep. 

Hjärnan går på högvarv, får inte missa något. Checkar av med Pamela att allt är med, papper, kartor, deltagarlistor, visitkort, klubbmärken, överraskningsgåva och "goodybag" till medlemmarna mm. plus vår privata packning in i bilen, sen bär det iväg.

På hotellet försökte vi fånga upp alla allteftersom. Vi skapade oss ett litet gemensamt utrymme genom att plocka ut delar av inredningen på rummen så vi kunde sitta tillsammans en stund innan middagen.

Vi hade en fantastisk utsikt och solnedgång från hotellets matsal och flyttade vidare till kaffebaren för lite gemensamt samkväm under kvällen.

 

Lördag 14 sep. 

Går upp klockan 06:00 och äter frukost samt gör mig iordning för att åka till träffen. Innan jag lämnar Göteborg så vill tydligen bilen också ha frukost. När den var mätt och belåten, så lämnar jag staden 07:15. Ca 09:00 svänger jag in på parkeringen vid Gyllene Uttern, och får se något vackert. Nämligen massa Cadillacbilar. Där blir alla deltagare informerade om färdplan tider m.m.

09:30 går färden till torget i Gränna för ett besök i Grenna Polkagriskokeri. Där fick vi se tillverkningen av polkagrisar och om man ville köpa, fanns massor av karameller och klubbor m.m. Polkagrisens namn kommer från dansen polka, som var mycket populär vid mitten, slutet på 1800 talet. Vid denna tid kallade man karamell för gris. Alltså tog man dessa två ord och fick polkagris. 

10:45 avfärd från Gränna. Vi slingrar oss ut på okända vägar för mig. Man skall svänga vänster och höger. Igenom byar man inte visste fanns tills landskapet helt plötsligt öppnade sig och man helt plötsligt skulle svänga in på en liten grusväg. Magen visste vart man var på väg. ”Lunch”. Då hade klockan blivit 12:00. Den skulle intagas i Rudenstams Gårdsbutik & Cafés lokaler. Vid lunchen berättade ägaren om stället. De odlade bl.a. äpplen. De hade ca 40 000 äppelträd att ta hand om. Efter lunchen så var det ett besök i gårdsbutiken. Butik förresten. Hade den legat i ett mindre samhälle så hade den blivit klassad som köpcentra. Det var en stor butik. 

13:15 var det dags att återigen sätta oss i bilarna och styra ut på okända landsvägar. Som de säger i ett tv-program ”Vart är vi på väg”. Det visar sig att färden till slut tar oss till ett museum, som givetvis var Husqvarna fabriksmuseum. Där fick vi 14:00 en guidad visning. Efter att ha lyssnat på guiden, så var det fri rundvandring i museet. Det jag mest ville ha med mig från stället var en symaskin. Efter detta var det fri resa tillbaka till Gyllene Uttern. 

Eftersom middagen skulle börja 19:00, så fick man ta igen sig. Vi var ett stort gäng som varvade ner med något svalkande i hotellfoajén. Innan det blev ombyte till kvällen och jag passade på att fotografera bilarna. Det blev ca 300 bilder, lite för många för tidningen och det var inte lätt att plocka ut ett axplock. Sedan 19:00 satte man sig vid middagsbordet för att äta lite mat och ha roligt. Efter maten så skulle det delas ut märken till nya medlemmar samt gamla trotjänare. Jag själv mottog ett 30 års märke. Som anknytning till dagens tema polkagris, fick vi också göra ett avancerat personlighetstest, som gav upphov till många hjärtliga skratt. Klockan går fort när man har roligt så ca 22:15 tackade jag för mig och tog bilen och påbörjade resan hem till Göteborg. Jag vill här passa på att tacka, inte de som har ordnat träffen utan alla deltagare. Utan er så blir det inga träffar. Ni som hade fixat träffen skall också ha ett stort tack. 

För oss som skulle stanna över natten fortsatte kvällen med ett besök i baren, där bartendern gick med på att bjuda in Sture bakom disken, för att servera Stures ”egen” Whiskey. (läs mer om det i separat artikel)

Humöret var på topp, så roligt att träffa alla dessa trevliga människor och trots att dagen varit lång ville vi inte bryta upp även att klockan blev mycket.

 

Söndag 15 sep.      

En efter en droppade in till frukostbuffén, vi summerade gårdagen och försökte smida planer och idéer för framtida träffar.

Nu återstod bara farväl, men vi hoppas verkligen vi ses snart igen!

Följande medlemmar erhöll vagnsmärken för sitt medlemskap vid klubbmiddagen:

Arne och Iveta               1-årsmärke

Ove och Margreth       15-årsmärke

Pamela                             20-årsmärke

Thomas och Åsa             25-årsmärke

Morgan                           30-årsmärke

Hans och Karin               40-årsmärke

Tommy och Britt           40-årsmärke