VÅRTRÄFFEN 2019 i växjö


I år gick vårträffen av stapeln i Växjö med omnejd. De som hade möjlighet droppade in redan på fredagen. Vi var inbokade på Toftastrand / Villa Vik som ligger naturskönt vid Helgasjön. Vi blev placerade i en relativt nybyggd länga där vi fyllde alla rummen och som även hade ett hemtrevligt och väl tilltaget samlingsrum. Detta hade vi förmånen att utnyttja vilket skapade en härlig gemenskap. Här befann vi oss på både ”After-cruise”, efter middagen och även en stund efter frukosten på söndagen.

På fredag kväll intogs en god måltid med lax eller Wallenbergare och efter det var det samkväm i vårt för helgens gemensamma ”vardagsrum”.

Medlemmarna Dennis och Annelie som åtog sig arbetet med att arrangera denna fina och välplanerade träff för CAC´s medlemmar. Hade med hjälp av ett lokalt tryckeri sett till att en fin karta över lördagens ”cruising” och ett exklusivt klistermärke tryckts upp, som alla deltagarna fick.

Lördagen startade med en lyxig frukostbuffé i konditoriets lokaler med utsikt över sjön. Därefter samlades vi på parkeringen utanför och började rada upp Dollargrinen $. Efter lite rundsnack och utdelning av en Cadillac-designad kylväska med lite smått och gott som färdkost, körde vi iväg på små fina vägar till Smålands bil - musik & leksaks-museum. Där fick vi en guidad tur av ägaren och entusiasten Ingemar Ahlqvist. Den ena historien avlöste den andra om hur hans livsverk hade förverkligats och förändrats genom åren och en sak är säker att han har en mycket förstående fru, Elin Ahlqvist, som givetvis också är med och engagerar sig. Museet finns i mycket vackra lokaler och att Ingemar har många strängar på sin lyra visade sig tydligt när vi kom upp på andra våningen där det fanns både självspelande och allehanda vanliga instrument. Vi fick möjlighet att vila benen medans vi lyssnade på lite glada toner.

Nästa stopp blev på Suzis Café bed and breakfast i Hjälmsseryd. Ett charmigt ställe som var influerat av bilar, 50-tal och USA, där var och en beställde det man var sugen på. En av deras specialiteter var ”Amerikanska” hamburgare och de var fantastiska! Man kunde sitta inne eller ute och de hade tagit in extra bemanning då vi föranmält vår ankomst. Alla blev mätta och nöjda.

Vår färd gick vidare till en Caltex mack i Berg som stått orörd sedan 1970-talet. Då ägaren tröttnade på att ändrade regler och lagar krånglade till driften av verksamheten. Han sa ”hej då macken” men inte ”vi ses imon” utan låste dörren och lämnade allt som det var och så är den än idag. Ett stycke rolig historia!

Efter lite egen tid var det dags för klubbmiddag. Där serverades en trerätters meny, på en fräsch räkcocktail, en mustig köttgryta och en söt liten crème brulée. Där något par bytte med varandra så en fick två förrätter och två efterrätter och den andra fick två varmrätter. Vi kan ju bara gissa om båda blev lika nöjda.

Utdelning av klubbmärken skedde i sedvanlig ordning. Det blev ett 15 årsmärke till Ann-Charlotte och Jan-Inge Svensson samt det nya 40-årsmärke till Lars Degen.

Kaffet fick vi serverat i ”vårt vardagsrum” och det var upp till var och en om det blev något lite starkt till.