BELYSNING

Om en lampa går sönder på en bil, så byter man den. Oftast är det inte svårt, men ibland är det lite krångligt. Nu förtiden så har en ny typ av belysning kommit till bilar. Ja ny o ny är den väl inte, Men det är LED-belysning. När den slutar att fungera, då kan det bli dyrt att laga. Man kan försöka hitta en begagnad på en bilskrot, eller köpa en ny i någon butik. På vissa bilmodeller kan man dela på lamphållaren och byta elektroniken. Men om det inte går, och man inte vill såga sönder lampan man har så finns det ett alternativ. Det kanske inte är det bästa alternativet, men som tillfällig lösning funkar det tills man löst problemet. Man kan nämligen montera en led-list utanpå den gamla lampan. Min baklampa till min Cadillac BLS slutade att lysa. Så av en ren slump så var jag på Jula och tittade och hittade en LED-list för utomhusbruk från Hamron, som skulle funka fint. Fast rött sken samt 30 cm lång . Se första bilden.

Bara att fästa trådarna vid ett cigarettuttag. Se andra bilden.

Slutresultatet. Se tredje bilden.

Ett annat ställe att köpa LED-lister är på diodhuset. Finns även andra affärer. Som ett exempel så kostar en fungerande LED ramp bak på sista Saab 9-5 ca 15.000:-. Då är ledlister ett alternativ, tills man har lagat det man har.
Morgan Forsmark, medlem nr: 1305.

VAR OBSERVANT PÅ PROBLEM MED STYRVÄXEL PÅ CADILLAC CTS – 2014

Jag äger en Cadillac CTS årsmodell 2014 som jag bara kör med på sommarhalvåret.

Förra våren när jag skulle ta ut bilen från garaget, knakade det till när jag svängde. Tänkte att det var något som kärvat efter vintervilan så jag fortsatte ut på gårdsplanen, tvättade och gjorde bilen fin inför en planerad resa. När bilen glänste ikapp med solen skulle jag köra in den i garaget igen. Det knakade till igen och då försvann styrförmågan helt och hållet, det gick inte att rubba ratten. Bilen blev stående. Jag och min son, som båda är ganska tekniskt kunniga, börjad analysera problemet.

Det visade sig att styrväxeln hade delat sig, elmotorn åt ett håll och gaveln åt ett annat. Skruvarna som håller ihop alltsammans hade helt enkelt gått av. Det var det som knakade när jag svängde. Aluminiumskruvarna var mycket angripna av korrosion.

Sonen sökte efter information på nätet och hittade bulletiner från GM om att detta var ett känt problem och att dessa bilar hade blivit återkallade i Nordamerika. I Sverige däremot finns inga återkallelser. Jag kontaktade Hedin Bil, men fick kalla handen, de tog inget ansvar alls.

Om intresse finns kan ni gå in på dessa länkar och läsa mera.

https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2018/MC-10212573-9999.pdf

https://gmauthority.com/blog/2020/07/chevrolet-camaro-cadillac-ats-and-cts-power-steering-recall-in-canada/ 

Är det någon som har en bil i någon av dessa modellerna, kolla skruvförbanden på era styrväxlar och byt skruvarna i tid.

                                                                        Sture Sjöstedt, medlem nr. 1204

Cadillac BLS

Ni som äger eller känner någon som äger en Cadillac BLS kommer kanske att råka ut för följande. Om ni får upp detta meddelande (se vänster bild) i DIC, så stäng inte av bilen utan kör hem eller till en bilverkstad. Om ni stänger av bilen så kan ni till 95% säkerhet inte starta bilen. Det beror på att det elektroniska rattlåset inte fungerar. Då kan man nämligen inte vrida runt tändningsnyckeln. Men felet går att lösa ganska enkelt. Man tar bort tändningslåset och gör rent det. Enkelt är det kanske inte utan det är lite pilligt. 

Gör följande: 

Lossa försiktigt plastsargen runt instrumenten. Lossa de fyra skruvarna (se höger bild) som håller fast det och vik undan det.

Trä en plastpåse över det för att skydda A-stolpen från smuts. När det är gjort så kommer det pilliga. Glöm inte att ta bort elkontakten först. Sitter med en liten bygel. Tryck ner spärren och för bygeln mot vänster. Ta sedan loss kontakten. Tändningslåset sitter fast i en hållare, som i sin tur sitter fastskruvad med fyra skruvar. Om ni använder en spegel så ser man skruvarna. Det är trång , men det går att lossa skruvarna. De verktygen jag använde var en ¼ spärrskaft med en liten förlängare samt en T 25 bits. När man sen har fått loss låset så tittar man på följande klipp på Youtube. Ni måste även skilja hållaren från själva låset innan ni kan ta isär det. Sök bara efter Saab 9-3 Ignition Switch Repair. Montera bara tillbaka allt i omvänd ordning så kommer problemet förhoppningsvis att lösa sig. Glöm inte att sätta tillbaka elkontakten. Det funkade för mig. Efter som det är samma lås till Saab 9-3, så är det ett vanligt problem på dessa bilar. 

Morgan Forsmark, medlem nr: 1305.