cadillac automobile club

Organisationsnummer:  802542-1556

President

Pamela Magnesjö

president@cadillacautomobileclub.com

070-575 39 59 kvällstid

Jag är en livsglad kvinna som brinner för min röda Cadillac Eldorado av 2001-års modell. Det är också min andra Cadillac. Den första införskaffades 1999 då jag också blev stolt medlem nr: 2642 i Cadillac Automobile Club. 

Det här med teknik- och motorintresse har hängt med i hela mitt vuxna liv. Redan 1982 köpte jag en begagnad motorcykel och det krävdes lite mekande för att hålla igång den. Köpte året därpå en helt ny och betydligt större MC. Med många fler hästkrafter att utnyttja så kom tävlingslusten över mig och min Dragracing-karriär startade. Under flera år körde jag Dragracing med motorcykel men en dag kom det ett erbjudande om att köra en riktig Dragster med 2000 hk. Den utmaningen hoppade jag på utan att tveka! I 2 års tid körde jag den men sedan skaffade jag mig en egen bil, en Funny Car, och turnerade runt i EM-serien några år. Nu är förarhjälmen sedan länge lagd på hyllan. 

Mitt teknikintresse har också yrkesmässigt fört mig till bilbranschen. Under 32 års tid har jag jobbat med både reservdelsdistribution och på olika märkesverkstäder. Sedan några år tillbaka arbetar jag som kundmottagare och servicerådgivare i en bilverkstad. Så nog tycker jag mig ha mycket god kännedom om vad en bil är.

Jag lever naturskönt utanför Karlshamn där hem, trädgård och god matlagning står i fokus. 

Kassör och medlemsansvarig

Meg Sjöstedt

kassor@cadillacautomobileclub.com

0703-57 80 84

Jag heter Meg Sjöstedt och är Kassör i klubben.

Har varit medlem i Cadillac Automobile Club i över 32 år.

Jag har 4 barn som alla växt upp med Cadillac och hunnit få några barnbarn.

När min make köpte Cadillac 58:an, gjorde han det med argumentet, att det var en bra pensionsförsäkring, men nu när han börjar närma sig pension, skall den inte säljas, utan skall självklart gå i arv till våra barn.

Med make som älskar allt som brummar och 4 söner i familjen, har jag varit med om och lärt mig mycket, som jag aldrig skulle gjort om jag inte levt i denna grabbiga familj och det har berikat mig.

Jag jobbar inom Personlig Assistans och har med åren arbetat mer och mer med administration, redovisning och bokföring.

Jag är positiv och social, gillar musik, tycker om att läsa, vara i skogen och lite allt möjligt.


sekreterare

Johan Sjölander

sekreterare@cadillacautomobileclub.com

Bor i Frillesås ca 6 mil söder om Göteborg. Jobbat som bilmek sedan skolan. Mellan -90 och -04 jobbade jag med GM-us och självklart då även Cadillac. Efter detta så hade jag egen verkstad för Alfaromeo, vilka inte sålde så bra så underlaget tog slut kan man säga. Nu mera jobbar jag med fritids båtar, dock har alltid tonvikten legat på el.

Har även under dom sista 15 åren hjälpt Tage med hans bilar och visst klubb bestyr. Ni som varit på Tjolöholms classic under dom sista 10 åren eller så har säkert träffat mig där. Jag har för visso inte ägt någon Cadillac sedan -05 men jag brukar få låna en ny bil till Tjolöholm. Nu när jag tagit steget in i styrelsen så kanske det är dax att skaffa en igen, ska bara hitta rätt bil. Steg ett är dock att få fart på klubben igen


LEDAMOT

Thomas Wigroth

ledamot.thomas@cadillacautomobileclub.com

Jag heter Thomas Wigroth och har varit medlem sedan -94 med medlemsnummer 2190. Min första Cadillacträff var med mina föräldrar när dom åkte till Finland -86. Jag har en Cadillac -58 Fleetwood, svensksåld till Malmö och en 60:a, serie 62. Jag har varit intresserad av bilar och allt annat som brummar sedan jag var liten. Jag är gift och har tre barn, 12, 13 och 15 år. Till vardags driver jag tillsammans med min fru, ett åkeri och bor på en gård strax utanför Halmstad.

ledamot och försäkringsansvarig

Morgan Forsmark

forsakringar@cadillacautomobileclub.com

Jag heter Morgan Forsmark. Är anställd på Renova miljö AB i Göteborg. Har varit anställd i 35 år på samma företag. Mitt stora intresse är Cadillac. Köpte min första Cadillac 1986 och min andra 2016. Den första är en Fleetwood 60 special sedan 1966 års modell. När tid och ekonomi finnes skall bilen genomgå en helrenovering. Den andra Cadillacen är en Cadillac BLS från 2008.

Vad har jag då för erfarenhet från styrelsearbete. Just nu är jag vice ordförande för Vision inom Renova-koncernen samt sitter men i bolagstyrelsen för bolagen inom koncernen. Har jobbat fackligt i ca 15 år. Har även varit med i styrelsen för dem modellförening som jag är medlem i.  

Så vad gör jag på min fritid? Det största intresset är ju Cadillac. Det är inte i första hand att åka utan att samla på litteratur samt prylar som har med Cadillac att göra. Har i dag en liten samling prylar. T.ex. broschyrer från 1926 – 2016, ca: 400 modellbilar, m.m. Ett annat stort intresse är böcker. Vill inte räkna de, men jag har så att jag klarar mig i minst 40 år innan jag har läst ut alla. Övriga intressen är plastmodeller som jag bygger och tävlar med, min modelljärnväg som jag hoppas skall bli färdig m.m.

suppleanter

Annelie Östangård och Dennis Gyllenfjell

revisor

Sture Sjöstedt 

Jag heter Sture Sjöstedt och är klubbens Revisor

har varit med i Cadillac Automobile Club sen 1985, med medlemsnummer 1204.

Jag är delägare (är gift) av en Cadillac standard deck 6239, år 1958, en STS år 1993 och en BLS år 2008

Av mina 4 söner är det bara en som har ärvt mitt intresse för gamla bilar och Cadillacs, han heter Jonas och är också medlem i klubben.

Jag är utbildad bilmekaniker och lärare, har arbetat på Volvo, både på bil-sidan och på utveckling och experiment på Volvo Penta, några år med att serva och reparera asfaltsläggare och truckar och de senaste 20 åren som gymnasielärare, men jag tröttnade på svenska skolsystemet och slutade jobba som fordonslärare och arbetar numera bara med det som behövs, på vår gård som består mest av skogsbruk.Revisor

Tor-Helge Husevold

Tor-Helge Husevold,  Langhus, Norge. 

Var sporadisk med på treff med CAC fra 1992 men kom med som medlem for fullt fra 1999.

Sitter som kontaktmann for Norge siden 2007 og jobbet med Tage frem til 2017.

Min første Cadillac var en 92 Deville og i 2000 kjøptes en 98 Seville STS som ble solgt i 2017. Har per tiden ingen Cadillac men det vil komme tider igjen. 

Tjenestegjort som soldat i UNIFIL,Norbatt VII i Libanon 1981. Utdannet elektronikk tekniker og jobbet som daglig leder i Siggerud Pro.Service i 22 år. I dag ansatt som leder for ServiceKompaniet a/s avdeling Oslo.

 Genuin interesse for biler og har vært med i Sigersets dragracing team på 80 og 90 tallet i klasser som Super Street ,Super Gas og Pro Stock (doorslammers). Eier også 2 stk Camaro Indy Pace Cars,en 69 cab og 82 mod Z28.

Kjører sommerstid mest motorsykkel, for tiden en 2013 Yamaha 1300 FJR.